Nu stiu cine a inventat dieta cu supa, dar pariez pe viata mea, si nu pierd, ca este ideea unei femei. Dieta cu supa este o dieta de lunga durata si este foarte eficienta. Este genul de dieta relativ usor de respectat. Si cand spun usor ma gandesc la inventivitatea de care trebuie sa dai dovada pentru a lua supa la pachet, la serviciu. Dieta cu supa este o generalizare a dietei cu supa de varza, dar este mult mai putin restrictiva decat aceasta si mult mai placuta. Dieta cu supa este foarte utila in perioada rece a anului, pentru ca este o cale foarte sanatoasa prin care atingi baremul celor doi litri de lichide pe zi, fara prea mari probleme. Mai merita spus ca dieta cu supa poate fi respectata in orice perioada a anului si este foarte eficienta ca dieta pentru scaderea in greutate dupa nastere. Dieta cu supa permite consumul de supa de legume, indiferent de legumele folosite (evident cartofii si fasolea sunt excluse!). Aportul crescut de minerale si lichide, pe care dieta cu supa le aduce, este o cale foarte buna pentru arderea grasimilor. Dieta necesita putina disciplina si putina vointa, cel putin in perioada de inceput a dietei. In cursul dietei sunt permise toate legumele, este permis consumul a doua-trei fructe pe zi (mere, portocale, fructe de padure), este permis consumul de carne slaba (o portie pe zi), si peste gras (o data, de doua ori pe saptamana), dupa cum este pemis si consumul de lactate (degresate si nefermentate), dar si o portie, doua de cereale integrale. Orezul si pastele fainoase nu sunt interzise in dieta, dar trebuie consumate rar si in cantitati mici. Dieta cu supa este genul de regim de slabire care poate fi foarte usor adaptat personalitatii tale, modificat sau abordat din perspectiva care te intereseaza. Daca vrei sa slabesti rapid, consuma multa supa si elimina complet pastele fainoase si alte alimente calorice. Daca ai in plan o dieta pe termen lung, incearca sa nu depasesti nivelul a 1800-1900 de calorii zilnic recomanda CuisinieAZ. Dieta te poate scapa de cinci, pana la sapte kilograme pe luna. Regula de baza a dietei este aceea de a consuma un bol mare (si cand spun mare, mare trebuie sa fie!) de supa de zarzavat la fiecare masa principala (pranz si cina), dar poti manca un castron cu supa de legume oricand iti este foame. Una dintre mesele principale poate contine carne sau peste, dupa cum la micul dejun sunt recoamndate ouale fierte, lactatele si cerealele. Pe langa bolul obligatoriu cu supa, pot aduga o portie de legume fierte, la masa care nu are carne. In ceea ce priveste grasimile, dieta permite doua-trei linguri cu ulei vegetal pe zi si, din cand in cand o nuca de unt, dar nu mai mult de doua ori pe saptamana. Foarte important este modul in care pregatesti supele de legume. Cel mai important este sa folosesti legume de sezon, in diferite combinatii. Sunt recomandate in primul rand supele limpezi. Supele crema sunt permise doar daca sunt preparate din legume cu valoare calorica mica (telina, varza, broccoli sau dovlecel). In cadrul dietei cu supa pot fi incluse si ciorbele de zarzavat, dar in acest caz felul doi este eliminat.