Imi plac teribil retetele unde asocierea de ingrediente uimeste. Pizza cu cartofi este o reteta din aceasta categorie, pentru ca, recunosc si eu, este destul de neobisnuita. Este insa foarte gustoasa se face usor si este o mancare completa si sanatoasa, care o sa-i incante mai ales pe vegetarieni. Ingredientele sunt pentru trei portii, respectiv cate o pizza pentru fiecare. Pentru blatul de pizza ai nevoie de 200 de grame de faina, o lingurita cu varf de drojdie, o lingurita rasa de sare, o ligura de ulei de masline si o cana de apa calda (200 de mililitri). Pentru topping ai nevoie de ulei de masline, doi-trei catei de usturoi, doi cartofi (cartofi noi, daca se poate), cateva felii de branza telemea, putin sarata si grasa, rozmarin (uscat sau proaspat), sare si mult piper. Ca sa faci blatul de pizza nu trebuie decat sa amesteci ingredientele uscate cu apa calda. Framanta aluatul pana se leaga si se dezlipeste de pe mana. Aluatul trebuie sa fie elastic si moale. Eventual mai poti pune putin ulei. Lasa-l sa creasca, intr-un loc cald, 30-40 de minute. Imparte aluatul in trei si intinde trei foi (nu foarte subtiri). Taie cartofii, curatati de coaja, in felii. Piseaza usturoiul pana devine o pasta si adauga doua linguri cu ulei de masline. Amesteca pana rezulta o maioneza. Intinde egal pasta de usturoi pe blaturile de pizza. Aseaza feliile de cartofi si feliile de branza, printre ele. Imprastie rozmarin, pune piper proaspat macinat si coace cele trei pizza cu cartofi in cuptorul incins, la foc potrivit pentru 15-20 de minute, pana devin aurii. Sunt delicioase calde, asa ca trebuie servite imediat. Pizza cu cartofi merge foarte bine cu o salata vede alaturi. Fiecare portie are in jur de 350 de calorii.