De data asta nu am sa laud calitatile spanacului, ci pe cele ale nautului si modul desavarsit in care acesta se combina cu toate legumele. Spanacul cu naut este o savuroasa reteta vegetariana, perfecta pentru cina. Poate fi mancata simpla, fara paine, sau poate fi o garnitura excelenta pentru peste. Foloseste naut gata fiert. Asta face ca reteta sa fie cu adevarat rapida, iar pregatirea o adevarata joaca in bucatarie. Reteta este flexibila, iar cantitatile sunt orientative. Poti pune mai mult sau mai putin naut sau spanac. Ca sa pregatesti, trei-patru portii de spanac cu naut ai nevoie de circa 250 de grame de boabe de naut fierte, patru-cinci linguri cu ulei, 500 de grame de spanac, o ceasca de suc de rosii, trei catei de usturoi, sare si piper, o lingura cu suc de lamaie. o lingurita de cimbru uscat, putina verdeata proaspata. Daca vrei poti adauga pe lista cu ingrediente si un ardei iute si/sau o lingura de paprica de ardei afumat (iute sau dulce). Spala si scurge bine spanacul. Daca vrei il poti rupe in bucati. Pune la incins doua linguri cu ulei, adauga usturoiul tocat marunt si spanacul. Caleste totul impreuna pentru cateva minute. Rastoarna totul intr-un vas, incusiv sucul lasat de spanac. Pune la incins restul de ulei. Adauga boabele de naut (fierte si bine scurse) si caleste-le. Adauga ardeiul iute, paprica, sare, piper, sucul de rosii si de lamaie si cimbrul uscat. Lasa nautul pe foc pentru cinci-zece minute si amesteca din cand in cand. Amesteca nautul cu spanacul. Daca totul iti pare prea dens adauga putina apa. Aseaza spanacul cu naut intr-un vas care merge la cuptor, presara deaspupra o lingura de parmezan sau alta branza rasa si coace totul la foc iute pentru 10-15 minute. Serveste spanacul cu naut, cu putina verdeata proaspata deasupra, imediat. Fiecare portie are circa 250 de calorii.