Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Nu poate sa treaca sezonul capsunilor fara o prajitura cu capsuni. In plus o dedicam copiilor, de ziua lor! Motiv pentru care trecem la fapte si va propun cea mai buna prajitura cu capsuni, un dulce special, mult mai mult decat o simpla prajitura cu capsuni. Aceasta reteta este una care trebuie facuta si mancata fara rezerve, fara ca numarul de calorii sa conteze, doar de dragul gustului si al capsunilor. In fond capsuni adevarate, cu gust si mai ales cu aroma, avem doar cateva saptamani intr-un an intreg!

     

Ca sa faci prajitura cu capsuni ai nevoie de 100 de grame de unt, si inca putin in plus, pentru uns tava, 200 de grame de faina, un plic de praf de copt, un varf de cutit de sare,  200 de grame de zahar, plus doua linguri in plus, un ou mare, 100 mililitri de lapte, esenta de vanilie si circa 400-500 de grame de capsuni. Un sfat: exista tendinta de a alege pentru prajituri capsunile mai mici, eventual cele lovite sau mai moi. Alege-le pe cele frumoase si intregi si pentru prajitra. Vor face cu adevarat memorabila prajitura cu capsuni.  

Incepe prin a incinge foarte bine cuptorul. Unge o forma rotunda care merge la cuptor (o tava cu diametrul de 30 de centimetri este ideala, daca este mai mare trebuie sa  cresti cantitatile), cu unt, inclusiv pe laterala.

 

Bate untul cu zaharul, pana rezulta o crema, circa 3-5 minute, cu mixerul. Bate oul cu laptele pana se amesteca complet. Adauga esenta de vanilie. Amesteca faina cu praful de copt. Combina crema de unt cu oul batut cu lapte, apoi adauga faina treptat si amesteca incet pana rezulta un aluat uniform, relativ moale. Pune aluatul in forma pentru copt, aseza deasupra capsunile, taiate in jumatate si presara cat mai uniform doua linguri de zahar.  

Coace prajitura cu capsuni primele zece minute la foc iute, apoi la foc mic pentru 40-50 de minute, pana ce creste si se rumeneste frumos. Lasa prajitura sa se raceasca in tava inainte de a o taia. Prajitura cu capsuni este delicioasa simpla, dar merge foarte bine cu frisca.