Avocado este un fruct extrem de versatil, care se poate folosi atat la deserturi cat si la mancaruri sarate. Salata de pui cu avocado este dovada suprema! Nu pot sa nu spun ca avocado este foarte hranitor si contine multe vitamine si minerale necesare organismului, la care se adauga grasimi sanatoase din belsug. Este foarte potrivit in salate sau alaturi de preparate pe baza de carne. Nu are un gust foarte puternic, este aproape neutru, insa textura lui, apropiata de cea a untului ii face delicios, in combinatie cu mirodenii aromate. Ca sa prepari salata de pui cu avocado ai nevoie de un avocado bine copt, 300 de grame de piept de pui degresat si dezosat, doua felii de paine, o jumatate de lamaie, o ceapa mica rosie, cateva frunze de busuioc proaspete (rosii si/sau verzi), putin ulei de masline sare, piper dupa gust. Pieptul se spala bine, apoi se feliaza si se bate. Se condimenteaza si se pune pe gratarul incins, doua minute pe fiecare parte. Se taie bucatele mici. Cat vreti voi de mici. Grill-ul nu se ia de pe foc, pentru ca tot pe el, prajim si feliile subtiri de paine. Am zis subtiri, ca sa nu facem excese de carbohidrati. Doua minute pe fiecare parte. Taiem si painica bucatele mici. O punem intr-un bol, impreuna cu bucatelele de carne. Mai adaugam ceapa rosie taiata julien si nu in ultimul rand, cubulete de avocado, stropite bine cu zeama de lamaie. Stropitul cu lamaie este obligatoriu, pentru ca fructul sa nu se oxideze. Asezonam salata cu putin ulei de masline, sare si piper. La final decoram cu frunze de busuioc din belsug. 100 de grame de salata de pui cu avocado contine: 142 calorii, 8 grame proteine, 12, 3 grame lipide, 8,3 grame carbohidrati Pofta buna!