Imi plac foarte tare dovleceii. Sunt gustosi, se prepara usor, sunt pe placul tuturor si au putine calorii. Reteta de sote de dovlecei cu migdale este una dintre preferatele mele. Este o mancare deosebita, o delicioasa garnitura pentru carne sau peste la gratar si poate satisface pe deplin orice vegetarian. Sote-ul de dovlecei cu migdale merge foarte bine cu friganele sau cu felii de paine prajita cu usturoi. In plus are atat de putine calorii, incat este o mancare ideala in diete, iar cantitatea de sote de dovlecei cu migdale din farfurie nu are nici o importanta. Ca sa pregatesti patru portii generoase de sote de dovlecei ai nevoie de patru-cinci dovlecei potriviti, trei linguri cu ulei, trei linguri cu parmezan ras si patru-cinci linguri de fulgi de migdale, sare si piper, eventual o lingura de suc de lamaie. Taie fideluta dovleceii sau rade-i printr-o razatoare mare. Incinge ulei si caleste dovleceii rasi cateva minute. Adauga sare si piper. Adauga parmezanul ras, amesteca si da deoparte. Intr-o tigaie curata, anti-aderenta pune fulgii de migdale si rumeneste-i bene. Amesteca mereu ca sa nu se arda si sa prinda culoare uniform. Adauga fulgii peste dovlecei, potriveste de sare si piper si amesteca usor. Adauga, daca vrei, putin suc de lamaie. Serveste sote-ul de dovlecei cu migdale cat este cald. O portie genereroasa are doar 120 de calorii.