Supa de ardei rosii

Supa de ardei rosii

Nu stiu cati dintre voi au mai gustat asa ceva. Pot sa va spun ca supa de ardei rosii este o adevarata surpriza de care merita sa te bucuri. Reteta este foarte simpla, este originala, iar gustul si aroma sunt desavarsie.

   

Ingredientele sunt pentru opt portii mari. Ca sa faci supa de ardei rosii ai nevoie de doua linguri de ulei, doua cepe mari, trei-patru catei de usturoi, 100 mililitri de vin alb sec, 8-10 ardei grasi rosii, doua linguri de cimbru proaspat tocat foarte marunt, sare si piper, doua linguri de smantana pentru servit.

Incepe prin a pune ulei la incins, intr-o tigae incapatoare, apoi adauga ceapa tocata marunt si un praf de sare. Gateste ceapa pana devine usor aurie. Adauga usturoiul tocat marunt si lasa pe foc inca un minut-doua. Stinge cu vin. Adauga piper, cimbrul tocat marunt, iar la final pune ardeii tocati in bucati. Lasa totul impreuna circa 10 minute dupa care rastoarna legumele intr-o oala cu apa (un litru, un litru si jumatate) care clocoteste.

Acopera si fierbe supa de ardei rosii circa 30 de minute. Cand ardeii sunt bine fierti da deoparte si lasa sa se racoreasca putin. Cu un blender vertical transforma totul in crema. Daca este prea groasa pentru gustul tau, adauga putin lapte indoit cu apa. Gusta si potriveste de sare si piper. Gata!

Serveste supa de ardei rosii, rece sau calda, cu un mot de smantana.