Multe lucruri bune se pot spune despre caise. Alegem doar cateva si pledem pentru consumul caiselor in aceasta perioada, mai ales pentru cantitatea mare de vitamina A pe care o contin si care este un aliat de nadejde pentru un bronz frumos si de durata. Coapte de soarele primaverii si al inceputului de vara, caisele merita consumate intr-o adevarata cura. Sunt bune dimineata la micul dejun, ideale la gustare si perfecte ca desert. Nicio angoasa in perioada dietelor, dat fiind faptul ca 100 de grame de caise au doar 50 de calorii. Despre caise se mai poate spune ca sunt inamici de temut pentru toate afectiunile din sfera cardio-vasculara, la care se adauga capacitatea lor de a reduce colesterolul, ca urmare a procentului mare de fibre solubile pe care il contin. Sunt ideale dupa efort fizic pentru ca au foarte mult potasiu, capabil sa previna si sa combata crampele musculare. Despre caise se mai poate spune ca nu sunt doar minunatele fructe ale verii ci si fructe ale frumusetii, ca urmare a continutului foarte mare de vitamina A si E, la care se adauga acizi grasi esentiali. Stiti cat este de delicata si de fina coaja caiselor? Tot asa o sa arate si fata ta daca folosesti aceasta masca pentru ten preparata in casa. Pune in blender trei caise. Adauga o lingura cu iaurt gras si cateva picaturi de lamaie. Intinde pasta pe fata, si pe gat si tine masca pe fata pentru 15-20 de minute. Clateste fata cu apa calduta. O sa ai un ten hidratat si proaspat. Poti aplica masca din caise o data la doua zile, in tot sezonul caiselor, scrie Cuisine AZ. Despre caise sunt inca multe de spus. Ne limitam la indemnul: mancati caise! Cat de multe se poate!