In fiecare zi scoti din frigider aceleasi lucruri, in exact aceeasi ordine. O mana se intinde dupa cutia de cereale, alta scoate laptele din aerul rece care domneste in frigider. Din cand in cand ajungi sa sari pentru momentul asta important al zilei doar din plictiseala. A sosit timpul. Reinventeaza-ti micul dejun! Voi repeta pana la epuizare : micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, masa pe care peste 50% din romani aleg sa o sara. In loc sa manance dimineata, prefera sa mai doarma putin si sa isi amageasca foamea in drum spre cursuri/job cu un covrig sau o merdenea. Nu suna deloc a regim de viata sanatos. Ca sa iti reinventezi micul dejun trebuie sa adaugi lucruri gustuoase. Ce spui de o lingurita de gem sau sirop de artar? Se vor simti ca acasa in bolul cu cereale iar gustul obtinut va fi unul inedit. Poti pune cereale si in iaurtul cu fructe, ca sa mai diversifici putin. De cand nu ai mai mancat briosa sau croissant la micul dejun ? Imagineaza-ti ca esti in vacanta si in timp ce iti citesti ziarul, savureaza un croissant cu unt sau putina crema de branza. Gustul te va duce cu gandul la calatorii si asa iti vei ridica si moralul pentru o noua zi de lucru. Banalul mic dejun devine o masa interesanta din momentul in care introduci in scena o omleta. Cu ciuperci si rosii cherry, omleta iti va gadila papilele si iti va asigura proteinele pentru ziua care abia incepe. Un mic dejun bogat in fibre are la baza un sadwich cu cereale integrale si putine nuci presarate. Intre feliile de paine poti strecuta cu succes porumb, ciuperci si chiar spanac. Sa nu uitam insa fructele. Ce ar fi un mic dejun fara ele ? Banane, capsuni, cirese si mango – ca tot e sezon. Ia-le pe toate, adauga putin lapte si fa un shake. Ti-ai reinventat micul dejun in doi timpi si trei miscari. Daca mai ai si alte idei, le asteptam.