Reteta de supa de vinete o dedicam celor care iubesc cu adevarat vinetele. Pregatite in felul acesta, vinetele, isi pun in valoare tot gustul si toata aroma. In plus toate calitatile, cu totul speciale ale vinetelor, sunt puse in valoare de aceasta supa. Ca sa pregatesti supa de vinete ai nevoie de doua vinete mari si bine coapte, doua-trei rosii, cinci catei de usturoi, o ceapa mare, doua linguri cu ulei, patru cani de supa de pui, cateva crengute de cimbru proaspet, doua linguri cu smantana, trei linguri cu branza uscata rasa. Ingredientele sunt pentru patru-cinci portii. Taie toate legumele in doua. Pune vinetele, cu tot cu coaja, rosiile si ceapa intr-o tava care merge la cuptor. Presara sare si piper peste legume si stropeste-le cu ulei (putin, doar cateva picaturi). Pune in tava si catei de usturoi si coace legumele la foc iute, circa 30 de minute. Cand sunt bine patrunse scoate legumele. Scoate cu o lingura miezul vinetelor si arunca coaja. Pune toate legumele in supa de pui, adauga cimbru si lasa totul sa fiarba circa 20 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Foloseste un blender si transforma supa in crema. Adauga, daca este prea groasa lapte indoit cu apa. Pune smantana si potriveste supa de sare si piper. Serveste supa de vinete calda cu branza rasa deasupra. O portie are circa 100 de calorii. Poti avea o varianta picanta, care merge foarte bine cu aroma si gustul supei de vinete daca adaugi un ardei iute. Si acesta trebuie copt, impreuna cu celelalte legume. O portie are doar 80 de calorii.