Dieta indiana

Dieta indiana

Dieta indiana este esenta medicinei traditionale din India, unde binele si fericirea sunt rezultatul armoniei intre tine si toate cele ce sunt in jurul tau. Din punct de vedere al principiilor indiene (cred ca se pot numara pe degete cazurile de obezitate in India), excesul de kilograme este consecinta faptului ca mananci ceea ce nu ti se potriveste, sau la momentul nepotrivit.

Dieta indiana are cateva reguli, foarte simple, pe care daca le respecti, te vor ajuta sa intri in armonie cu natura si in consecinta sa scapi de kilograme in plus. De remarcat este faptul ca efortul de a slabi, in dieta indiana este minim, aceasta bazandu-se nu pe restrictiile de alimente sau pe contabilizarea numarului de calorii ci pe principiul „mananca ce trebuie, cand trebuie”. Pare simplu, nu? Oricum dieta indiana merita trecuta in categoria dietelor clasice, macar pentru ca si-a dovedit din plin eficienta

Prima regula a dietei indiene este sa mananci fructe inainte cu 30 de minute de fiecare din mesele principale, si nu in timpul mesei sau la final.

Nu manca si nu bea alimente care sunt mai reci decat temperatura mediului. Dieta indiana recomanda sa bei apa la temperatura camerei sau ceaiuri de plante neindulcite, care sa aiba mai mult de 36 de grade Celsius. Recomandarea este valabila si pentru alimente. Nici reci, dar nici fierbinti!

Stai mereu la masa cand mananci. Daca esti suparat sau nervos mai bine nu manca! Masa trebuie sa fie un moment de liniste si cam, un moment d erelaxare si de tihna. Nu manca daca esti sub influenta unor emotii puternice, fie ele negative sau benefice. Digestia o sa fie dificila, alimentele nu se vor mataboliza.

Dieta indiana recomanda ca masa principala a zilei sa fie mancata cand soarele se afla in cel mai inalt punct pe cer. Mara de pranz este masa principala, micul dejun si cina fiind mese lejere. O alta recomandare a dietei indiene este aceea de a nu manca doua zile, la rand acelasi fel de mancare. In fiecare zi trebuie sa mananci altceva decat ai mancat in ziua precedenta.

Dieta indiana indeamna la o schimbare a stilului de viata, la regasirea echilibrului interior, si sustine faptul ca fiecare aliment are o energie proprie care actioneaza asupra corpului, si care, folosita nepotrivit duce la acumularea de kilograme. Daca energia alimentelor este corect folosita, aceasta este suficienta pentru mentinerea unei greutati ideale. Dieta indiana sustine ca acumularea de kilograme in plue este consecinta faptului ca mancam nu ca urmare a necesitatii fiziologice de a manca ci ca urmare a emotiilor si a faptului ca „a manca” este uneori un pretext pentru a fi impreuna cu cineva. Dieta indiana indeamna la armonizarea apetitului cu nevoile reale ale organsimului.

O regula de baza a dietei spune ca dupa fiecare masa sau gustare trebuie sa urmeze o pauza de cel putin trei ore in care sa nu mancam nimic. Singurul lucru permis sunt lichidele, doar apa si ceaiuri neindulcite. Dieta  indeamna la a manca alimente cat mai apropiate de starea lon naturale si la evitarea celor care contin conservanti si aditivi, compusi pe care organismului „nu-i recunoaste” si in consecinta are tendinta de ai depune impreuna cu grasimile din alimente, de unde si acumularea de kilograme in plus.

Dieta indiana exclude orice fel de carne rosie, limiteaza consumul de carne la doua-trei portii pe saptamana, recomanda condimentele si plantele aromatice, legumele, orezul, dar si cerealele in general, in variantele lor integrale.

Micul dejun este format din cereale, lactate sau ceai, biscuiti cu seminte si fructe, mancate inainte d emasa. Gustarea de la ora 11 este formata din fructe si iaurt, masa de pranz din orez si legume, condimentate din belsug, la care se adauga ceai si fructe, iar masa de seara este formata din cereala, fructe si legume, scrie Cuisine AZ

Dieta indiana nu limiteaza cantitatile, dar indeamna la cumpatare si echilibru.