Vama Veche are mancare buna si oricum, aici mai mult ca oriunde, gusturile nu se discuta. Spiritele rebele mananca hamsii cu usturoi la micul dejun – poate si pentru ca, daca tinem cont de ora, prima masa a zilei ajunge sa fie luata dupa-amiaza. Sfaraie Vama de porumb copt cu foehnul si imprastie aroma de chefal la gratar. Totusi week-end-ul trecut am mancat relativ sanatos. Cine stie unde sa caute, gaseste. Mai ales daca e indrumat de prieteni vamaioti satui de shaworme si pizza, din sutele vandute zilnic la chioscurile transformate in fumigene. Vama Veche are mancare buna, ascultati-ma cand va spun. Totul incepe cu o schimbare de perspectiva. Dati masa la o parte si asezati-va turceste pe nisip! Nu e nimic mai placut ca o masa luata la malul marii. E mai gustoasa, mai plina de zambete si cade mai bine. Un mic dejun reusit e un puzzle facut din mancare luata din mai multe parti. Secretul sta in combinatie. De La Frontiera luati crema de feta frecata pana la epuizare cu rosii uscate, combinati-o cu putin humus luat tot de acolo si cereti paine proaspata de La Galerie. Mica,rotunda si proaspat scoasa din cuptor, e atat de savuroasa incat o mananci fierbinte, in ciuda soarelui arzator. Daca tot esti La Galerie insist sa bei cea mai buna limonada din lume. Nu exagerez deloc. Simti ca ai atins Nirvana cand sorbi din stratul gros de gheata, pictat cu accente verzi de menta. Limonada cu gheata si menta sa cereti si sa-mi multumiti ulterior. Si acum imi lasa gura apa cand ma gandesc la ea. Daca aperitivul nu v-a potolit foamea starnita de valuri, trageti o fuga pana La Pescarie, in afara de peisajul pe care il puteti admira de pe dealul asezat deasupra marii, papilele gustative se vor delecta cu specialitati pescaresti : midii, rechin, rapane….Mmmm, cineva sa ma opreasca! De neratat este si frappe-ul la bormasina. Pentru 10 lei, primiti ness frecat cu apa de o bormasina care are un mic tel infipt in varf. Se ineaca in sirop de ciocolata, se aseaza deasupra un val de frisca si, voila! Vama Veche are mancare buna, nu-i asa?