Suntem in plin sezon al piersicilor. Ne bucuram din plin de aroma, culoare si beneficiile pe care acestea le aduc pentru minte si trup. O crema de piersici este un fel de rasplata pentru bunatatea acestor fructe. Piersicile sunt unele dintre cele mai complexe si sanatoase fructe. Supranumite si fructele de aur, piersicile sunt foarte versatile, pe langa faptul ca pot fi folosite ca atare fiind perfecte alaturi de carne, dar si in diferite preparate dulci. Ca sa faci sase portii de crema de piersici ai nevoie de 10 piersici frumoase, bine coapte si sanatoase, 250 de grame de branza mascarpone, trei albusuri de ou, doua linguri de zahar pudra, sucul de la o lamaie, putina scortisoara. Curata coaja piersicilor (poti face asta foarte usor daca scufunzi piersica in apa clocotita pret de cateva secunde), si taie miezul in bucati. Pune piersicile taiate intr-un vas adauga zaharul si o lingura de apa. Pune totul pe foc pentru 10-15 minute si lasa-le sa se inmoaie bine. Nu pune capac, pentru ca scopul este ca excesul de apa sa se evapore. Cand sunt facute, da deoparte si lasa-le sa se raceasca. Cu o furculita sau un mixer transforma piersicile in piure. Adauga scortisoara. Bate albusurile spuma cu a doua lingura de zahar. Adauga sucul de lamaie si branza. Omogenizeaza foarte bine. Combina crema de branza cu piersicile. Amesteca bine, imparte in cani sau pahare, decoreaza cu putina frisca si lasa totul la rece pentru cel putin o ora inante sa servesti. Crema de piersici este un desert perfect, dar si o gustare ideala. O portie are 170 de calorii.