Simplitate si gust, acestea sunt caracteristicile acestie retete de vara in cel mai pur stil italian. Fasole verde cu sos italian este un deliciu pe care il poate prepara oricine. Ingredientele sunt banale, iar rezultatul spectaculos, ca sa nu mai pomenim de beneficiile pe care le aduce pentru sanatate fasolea verde. Ca sa faci fasole verde cu sos italian ai nevoie de patru linguri cu ulei de masline, un sfert de telina potrivita, un morcov, o ceapa mare, doi catei de usturoi, verdeata proaspata (merge de minune cu frunze de telina si marar), o lingura plina cu pasta de tomate groasa, sare si piper, si un kilogram de fasole verde. Ingredientele sunt pentru 4-5 portii generoase. Pune fasolea verde la fiert, in apa care clocoteste si in care ai pus o lingurita de sare. Fierbe fasolea in oala cu capac, pentru circa 15 minute. Cand este gata trebuie scursa bine de apa, racorita sub un dus de apa rece si stropita cu doua trei linguri de suc de lamaie proaspat ca sa ramana verde si tare. Ceapa, telina si morcovul se toaca foarte marunt. Le poti toca si intr-un robot de bucatarie. Toca marunt si usturoiul si verdeata. Pune la calit ceapa in ulei incins. Adauga, dupa cateva minute morcovul si telina apoi usturoiul. Lasa totul impreuna pentru vreo zece minute la foc potrivit. Pune sare si piper. La final pune pasta de rosii, desfacuta cu vreo doua-trei linguri de apa si verdeata tocata marunt. Cand legumele sunt bine facute si sosul legat, rastoarna sosul italian peste fasolea verde si serveste imediat. O portie de fasole verde cu sos italian are circa 120 de calorii.