Tarta cu sparanghel este o delicatesa. O reteta etalon, care dovedeste ce poate sa faca o combinatie rafinata si cat de buna este simplitatea, inclusiv in bucatarie. Ca sa faci tarta cu sparanghel ai nevoie de aluat de patiserie (cumparat sau pregatit in casa), trei linguri cu ulei de masline, sare, piper, doua-trei legaturi de sparanghel verde si proaspat si trei linguri cu parmezan. Prepararea inseamna doar aranjarea ingredientelor in tava. Unge o tava intinsa, care merge la cuptor, cu foarte putin ulei, sau pune o foaie pentru copt. Aseaza intr-un singur strat foaia de aluat de patiserie. Aseaza peste foaie firele de sparanghel unele langa altele si indeasa-le usor in aluat. Presara putina sare si piper din belsul si stropeste totul cu doua linguri de ulei. Presara uniform parmezanul ras. Tava merge la cuptor, bine incins in prealabail pentru 20-30 de minute. Tarta cu sparanghel este excelenta calduta, nu fierbinte, ca sa te poti bucura de toata aroma minunata a sparangelului. Inainte sa o servesti presara piper proaspat macinat deasupra si putina sare grunjoasa.