Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Eu cred ca dulciurile preparate in casa sunt de doua ori o bucurie. Este foarte placut sa le faci, sa amesteci si sa combini ingrediente gustoase, pentru un final dulce si aromat, dar este si foarte placut sa le oferi celor dragi. Si lui Mos Craciun! Si evident este foarte placut sa savurezi „ceva dulce”. Fursecurile cu ciocolata sunt jucarii! Jucarii cu ciocolata!

  

Ca sa faci o tava de fursecuri cu ciocolata ai nevoie de 300 de grame de zahar pudra, sase-sapte linguri cu varf de cacao, un varf de cutit de sare, 100 de grame de ciocolata neagra, patru albusuri de ou, esenta de vanilie.

Pregateste o tava larga, care merge la cuptor. Unge tava cu putin unt sau tapeteaza-o cu o foaie de hartie de copt. Intr-un bol amesteca zaharul pudra, pudra de cacao, sarea si ciocolata neagra, data prin razatoarea mare. Intr-un al vas bate ouale spuma si adauga o lingura de esenta de vanilie.

Adauga incet, in timp ce amesteci combinatia uscata in albusul de ou batut. Rezulta un aluat dens, omogen. Pune cu lingurita gramajoare de aluat in tava de copt, unsa cu putin unt sau in care ai pus o foaie pentru copt. Coace fursecurile pentru 15-20 minute, in cuptorul bine incins in prealabil, la foc potrivit, pana devin lucuioase si ferme. Lasa fursecurile sa se raceasca inainte sa le servesti.