Pere in cognac

Pere in cognac

Incepe sezonul perelor si al deserturilor delicioase care se pot prepara cu ele. Zemoase, dulci si parfumate, sunt perfecte pentru o seara de vara. Mai ales alaturi de inghetata. Azi, pere in cognac.

Ca sa le pregatesti ai nevoie de doua-trei pere, 50 de grame de unt, doua-trei linguri de zahar brun, cateva boabe de ienibahar,  un baton de scortisoara si, evident, 50 de mililitri de cognac.

Perele perfecte pentru a face … pere in cognac trebuie sa fie coapte, dar nu foarte moi incat sa se dezintegreze. Se spala bine, apoi se taie felii groase de un centimetru, sau cum vrea fiecare. Intr-o tigaie pune untul la topit, impreuna cu batonul de scortisoara si boabele de ienibahar.

Cand acestea incep sa sfaraie, adauga feliile de pere si lasa-le doua-trei minute pe fiecare parte. Adauga cogniacul si zaharul si lasa totul impreuna pana cand se caramelizeaza, adica vreme de doua-trei minute. In acest timp le poti intoarce de pe o parte pe alta, ca sa se caramelizeze uniform. Si cu asta gata!

Foloseste o tigaie mai mare, ca sa va incapa toate feliile sau impartiti cantitatile, daca le faci pe rand. Desigur cantitatile nu sunt batute in cuie si te poti juca cu ele. Serviti perele in cognac cu inghetata de vanilie. Combinata este uluitoare.

100 de grame de pere in cognac contin: 99 calorii, 0,3 grame de proteine, 0,9 grame de lipide si 19 grame de carbohidrati.