In perioadele in care ma chinuiam cu diete draconice unica mea pofta purta numele cartofului prajit. Ii visam, le luam urma dupa miros si gandul la ei nu ma lasa sa dorm cu noptile. Acum insa supliciul s-a terminat. Am gasit dieta cu cartofi prajiti. Este una eficienta sau cel putin asa sustin cercetatorii de la Universitatea din California. Ei au creat un program de nutritie pentru 86 de persoane cu probleme de greutate, care au urmat dieta timp de trei luni. Mare le-a fost suprinderea cand au vazut ca regimul include intre 5 si 7 portii de cartofi pe saptamana. Mai exact o portie reprezenta un cartof copt sau doua linguri de cartofi prajiti. La sfarsitul studiului, ce sa vezi ? Toti participantii au pierdut atat in kilograme cat si in centimetri. Dovada vie ca trebuie sa stii ce si mai ales cat sa mananci, ca sa slabesti armonios. Acum nu va repeziti in primul fast-food! E important sa stiti ca este esential modul in care se prajesc cartofii si, evident, cat sa mananci. Cercetatorii sustin ca temperatura ideala este intre 170 si 180 de grade, daca ies fum din tigaie cand prajesti cartofii, e semn ca temperatura e prea ridicata. Uleiul trebuie sa acopere cartofii, dar ai grija sa nu torni prea mult. In nici un caz sa nu refolositi uleiul in care ati prajit o data cartofi. Trebuie sa recunosc ca sunt sceptica in legatura cu dieta cu cartofi prajiti. Daca se incumeta cineva sa o incerce, sa-mi dati de veste.