Salata de vara cu cartofi este un fel de mancare in sine. Si vrem sa-l incercam, pentru ca desi bate toamna la usa, este inca vara. Salata de vara cu cartofi este perfecta la pranz si ideala pentru cina. O portie are doar vreo 150 de calorii, astfel ca poate fi mancata in orice dieta. Salata de vara cu cartofi este un rasfat pentru vegetarieni si o completare perfecta in dietele sanatoase. Ca sa faci salata de vara cu cartofi ai nevoie de o capatina mare de salata, trei-patru cartofi potriviti (cate un cartof pentru fiecare portie), trei rosii, sare si piper, trei linguri cu ulei, doi catei de usturoi si o ceapa mica, trei linguri cu otet basamic, o lingurita de cimbru uscat si o legatura de marar proaspat. Pune cartofi la fiert. Spala salata si rupe-o in bucati. Cand cartofii sunt bine facuti scurge apa si lasa-i sa se raceasca. Daca sunt sanatosi si frumosi lasa coaja, daca nu ii poti curata. Cand s-au racit cartofi, taie-i in bucati mari si adauga-i peste salata, apoi pune rosiile taiate in bucati mari. Adauga cimbrul si mararul tocat marunt. Toaca ceapa foarte marut si piseaza usturoriul, adauga otetul, sare si piper, si fie intr-un mojar, fie folosind un blender omogenizeaza totul cat de bine se poate. Daca vrei poti adauga doua-trei linguri cu apa. Pune sosul peste salata, adauga uleiul, amesteca si serveste imediat. Salata de vara cu cartofi este o adevarata sarbatoare de arome si gust. Distribuie articolul pe: