V-am mai povestit ca imi place sa improvizez cand este vorba de salate. Ei bine, salata de castraveti mere si feta despre care va voi vorbi mai jos, m-a surprins intr-un mod foarte placut. A fost prima data cand am combinat merele cu castravetii si va spun ca se potrivesc perfect. Merita sa incercati! Ca sa o faci ai nevoie de trei mere, trei-patru castaveti mici, 50 de grame de branza feta, doua lingurite seminte de floarea soarelui, o lingura de ulei de floarea soarelui presat la rece, un ardei rosu dulce sau un gogosar, sare si piper dupa gust, o lingura cu zeama de lamaie. Fructele si legumele se spala foarte bine. Daca eeste nevoie, merele si castravetii se curata de coaja. Eu am preferat sa curat doar catravetii, partial. Am taiat merele felii si catravetii rondele. Ardeiul rosu se taie cubulete si branza feta la fel. Branza se poate inlocui cu telemea sau se poate elimina daca sunteti vegetarieni convinsi. Am stropit totul cu putina zeama delamaie, pentru ca marul sa nu se oxideze, apoi am adaugat si putin ulei de floarea soarelui preset la rece – are o aroma extraordinara. Am presarat deasupra niste seminte putin prajite, tot de floarea soarelui si am asezonat cu sare si piper dupa gust. 100 de g de salata de castraveti cu mere si feta contine: 64 calorii, 2 g proteine, 3 g lipide si 11,4 g carbohidrati. Distribuie articolul pe: