Paste cu sos de branza albastra

Paste cu sos de branza albastra

Doar trei ingrediente si o reteta de zile mari: paste cu sos de branza albastra. Simplu, gustos, foarte usor de preparat. O cina perfecta alaturi de un pahar de vin.

   

Dupa cum spuneam pastele cu sos de branza albastra au nevoie de trei ingrediente: paste, circa 200 de grame de branza albastra si trei linguri de smantana. La toate acestea mai adaugam sare, piper si ceva verdeata. Pentru un gust special am ales frunze de arpagic, dar la fel de bine poti sa folosesti patrunjel verde sau frunze de telina.

Pune pastele la fiert in apa cu sare. Scurge apa cand sunt gata si patreaza o cescuta de apa. Pune smantana intr-o tigaie mare si incapatoare, pentru ca in final, toate ingredientele o sa ajunga impreuna, in aceasta tigaie.

Cand s-a incins bine pune branza rupta in bucatele. Amesteca incet, la foc mic pana ce branza se topeste. Nu lasa sosul sa fiarba violent. Ingredientel trebuie doar sa se topeasca si sa se amestece, nu sa fiarba. adauga cescuta de apa si amesteca. In final sosul trebuie sa fie ca o smantana subtire.

Cand branza s-a topit complet adauga pastele, da deoparte si amesteca. Adauga ierburile si serveste. Savoarea si gustul pastelor cu sos de branza albastra este desavarsit. Tot ce-ti mai trebuie este o companie placuta, la cina, si un pahar de vin alb. Neaparat alb, eventual dulce sau demi-dulce.