Struguri copti

Struguri copti

Am mai spus, dar nu am nicio problema sa repet. Imi plac retetele speciale si inedite, combinatiile care aparent nu merg dar care, in fapt, sunt asocieri excelente. Daca presupun un proces de fabricatie rapid si sunt sanatoase, cu atat mai bine. Strugurii copti sunt o minunata demonstratie.

Tartinele cu struguri copti si branza sunt o inventie delicioasa. O gustare perfecta, rapida, sanatoasa si speciala. Ca sa o faci ai nevoie de cateva felii de branza moale si nesarata (un cas dulce, ricotta sau urda, bine scursa), felii de paine si doi-trei ciorchini mari de struguri negri de masa. Mai ai nevoie de doua linguri de ulei, sare si piper, o lingurita de cimbru uscat sau cateva crengute de cimbru proaspat.

Intr-un vas pune boabele de strugure, rupte de pe ciorchine. Adauga ulei, sare si piper si cimbru. Amesteca bine in asa fel incat boabele sa se unga uniform cu ulei. Pune struguri intr-o tava care merge la cuptor, la foc potrivit, in cuptorul bine incins in prealabil. Lasa strugurii la copt circa 10-15 minute. Nu trebuie sa se sparga ci doar sa se coaca usor.

In timpul asta prajeste feliile de paine pe gratar, dupa ce le-ai uns cu un strop de ulei. Urmeaza asamblarea: pune pe fiecare felie de paine o felie subtire de branza. Serveste tartina alaturi de struguri copti. Este simplu si delicios. Va avertizez ca aceasta reteta da dependenta!