Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Trebuie sa va spun de la bun inceput ca supa de ciuperci este un deliciu. Parerea mea este ca nimic nu se compara cu supele facute in casa.

        

Si tot dupa parerea mea, un castron cu supa, cu legume, carne sau dupa placul fiecaruia, nu are voie sa lipseasca de la cina. Din foarte multe motive. Are putine calorii, reechilibreaza hidro-electrolitc organismul dupa o zi de stres si munca si ofera o placuta si indelungata senzatie de satietate.

Supele de zarzavat sunt si un mod foarte inteligent de a scapa de cateva kilograme in plus. O varianta perfecta, rapida si foarte gustoasa este si aceasta supa de ciuperci cu rosii.

Ca sa faci circa sase portii de supa de ciuperci ai nevoie de 400 de grame de ciuperci, o ceapa mare, doi morcovi, trei catei de usturoi, trei linguri cu ulei, doua linguri cu pasta de tomate, vreo trei rosii intregi (merg si rosiile in suc din conserva), o legatura de patrunjel proaspat, sare si piper, vreo doua linguri cu orez (optional).

 

Prepararea este un fel de joaca de-a tocatul cubulete. Toaca ceapa, morcovii si ciupercile. Taie in felii fine usturoriul. Pune-le pe toate la calit cu ulei, intr-o oala. Adauga sare si amesteca sa nu se prinda. Cand legume au lasat suc si s-au inmuiat adauga doi litri de apa clocotita. Pune orezul, acopera si lasa sa fiarba, circa 15-20 de minute la foc mic.

Adauga rosiile cubulete si pasta de tomate. Potriveste de sare si piper. Daca este nevoie poti pune si putin zahar. Lasa totul, pe foc, inca 10 minute. Pune patrunjelul si gata!

Supa de ciuperci este delicioasa simpla, dar poate fi servita si cu o lingura de iaurt sau smantana degresata.