Daca ai chef de rontait, nautul copt este cea mai buna solutie. Totul este sa-l prepari in casa. Se pregateste simplu si este un mod ideal in care poti manca naut, excelent pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii tale. Ca sa faci naut copt ai nevoie de naut (cel gata fiert in conserve, in apa, este ideal si profit de ocazie sa-ti recomanda sa-l treci mereu pe lista de cumparaturi) si de un ameste de condimente pe care il poti prepara singura. Pentru 200 de grame de naut ai nevoie de o lingurita rasa de sare grunjoasa, o lingurita cu varf de pudra de usturoi (sau de ceapa), un varf de cutit de boia iute si o lingurita de boia dulce. O alta varianta este sare, o lingurita rasa de piper macinat si o lingurita cu varf de boia dulce. Merge foarte bine si cu o lingurita de scotisoara, o lingurita rasa de nucsoara macinata si sare. Scurge nautul de apa si aseaza-l intr-o sita pe un servet absorbant ca sa se usuce foarte bine. Cand este bine uscat pune-l intr-un vas si pune doua linguri de ulei. Amesteca bine in asa fel incat boabele sa se unga uniform. Pune boabele intr-o tava si coace nautul, in cuptorul foarte bine incins, la foc iute 20 de minute. Dupa acest interval scoate boabele de anut, intoarce-le si presara amestecul de condimente. Amesteca bine astfel incat condimentele sa fie uniform imprastiate si intoarce tava in cuptor pentru alte 15-20 de minute. Gata! Lasa boabele de naut sa se raceasca si rontaie linistita!