Supa crema de telina

Supa crema de telina

Telina este una din cele mai sanatoase radacinoase si este cunoscuta pentru efectele sale benefice asupra sanatatii. Plina de vitamine si minerale, telina ar trebui sa se gaseasca frecvent pe mesele noastre, gatita in diferite moduri sau chiar cruda. Una din metodele de preparare, foarte apreciata, este supa crema de telina.

Ca sa faci supa crema de telina ai nevoie de o telina mare de circa jumatate de kilogram, o ceapa de medie, un cartof mare, jumatate de litru de apa, sare, piper dupa gust,  doua-trei linguri de ulei si doua linguri de smantana light.

Ceapa se curata si se taie foarte fin. Se pune la calit in putin ulei, pana se inmoaie. Atentie, nu trebuie sa se prajeasca. Telina se curata, se spala bine si se taie cubulete mici. Se adauga peste ceapa si se acopera cu apa. Acum putem sa adaugam si cartoful curatat si taiat in bucati mici.

Lasam totul sa fiarba sub capac aproximativ 30 de minute, pana cand telina se inmoaie foarte bine.  In final, pasam totul cu blenderul si asezonam cu sare si piper dupa gust. Adaugam si smantana. O lasam sa dea cateva clocote si daca este cazul, mai putem adauga putina apa. Servim cu crutoane de paine prajite.

100 de g de supa-crema de telina contine: 23  de calorii, 0,4 g proteine, 0,6 g lipide si 5 g carbohidrati.

Pofta buna!