Vine iarna asa ca trebuie sa ne dotam rapid cu vitamina C. Acidul ascorbic este unul din cei mai cunoscuti si puternici antioxidanti care ne de infectii si previne bolile degenerative. De unde iei vitamina C, afli imediat. Trebuie sa stii ca vitamina C este consumata mult mai repede in conditii de stres, intervenind in mecanismele fiziologice fine care fac organismul capabil sa-i faca fata. Vitamina C se elimina din organism la 2-3 ore de la administrare. Combinata cu magneziu, o parte din fenomenele adverse – trecatoare si trazitorii, pe care le poate provoca vitamina C, sunt anulate. In plus administrarea, concomitent cu vitamina C, de magneziu reduce la minim riscul de formare a pietrelor la rinichi. Lipsa vitaminei C din organism duce la oboseala excesiva, astenie, slabiciune, lipsa poftei de mancare, dureri de oase. De asemenea, persoanele care au lipsa de vitamina C fac dese hemoragii interne, isi pierd dintii din cauza gingiilor care adesea sangereaza, sunt lipsite de energie, au o digestie proasta si racesc foarte des. Cele mai bogate alimente in vitamina C sunt, in ordine: ardeiul gras, patrunjelul, broccoli, conopida, macesele, capsunile, lamaia, portocalele, varza alba si varza rosie, morcovii, telina. In mai mare sau mai mica masura toate legumele si fructele contin vitamina C. O alta sursa de vitamina C sunt borsul de casa si zeama de varza murata. Ai aflat de unde iei vitamina C, acum sa nu aud ca ai racit!