Salata cu sunca si cascaval afumat

|Bucatar Maniac |
Salata cu sunca si cascaval afumat

Sunca si cascavalul sunt doar pretext pentru a prepara o salata gustoasa. Asta pentru ca vom pune foarte putina sunca si cascaval. Doar asa, de pofta si pentru a da un gust mai aparte salatei cu sunca si cascaval afumat. Daca sunteti total impotriva puteti sa renuntati la ele. 

   

Casa faci salata cu sunca si cascaval ai nevoie de cateva frunze de salata romana, cateva frunze de salata lolo rosie, cateva frunze de salata iceberg, doua-trei felii subtiri de sunca afumata, 50 de grame de cascaval afumat, jumatate de lamaie, o lingura de ulei de masline, sare, piper dupa gust.

Frunzele de salata se spala foarte bine, bucatat cu bucata in mai multe ape. Se scutura cat mai bine de picaturile de apa si se rup in bucati cu mana. Se aseaza intr-un bol si se amesteca. Se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie si cu uleiul de masline. Se adauga cubulete de cascaval si fasii mici de sunca afumata. Se asezoneaza totul cu sare si piper. Se serveste imediat.

100 de grame de salata mixta cu sunca si cascaval afumat contine:  62 calorii,  7 g proteine, 5 g lipide si 5 g carbohidrati.

Distribuie articolul pe: