Pizza cu dovleac

Pizza cu dovleac

Stiti ca avem o intreaga colectie de retete de pizza, din categoria altfel! Adaugam inca una: pizza cu dovleac.
Sunt cel putin doua motive pentru care merita sa o incerci. Este delicioasa si are putina calorii!

    

Ca sa faci pizza cu dovleac ai nevoie de un blat de pizza, gata preparat. Daca vrei sa-l faci in casa foloseste reteta de aici. Lasa aluatul sa creasca, intr-un loc cald, dupa care lasa-l la rece, pentru o ora. Aluatul se va aseza, o sa dea inapoi, si la copt nu o sa mai creasca, dar o sa ramana moale si crocant.

Pentru topping ai nevoie de o felie de dovleac, bine copt, sare, vreo patru linguri cu ulei de masline, doi catei de usturoi, doua-trei mingiute de mozzarella sau o alta branza mai grasa si moale, trei linguri cu parmezan ras, cimbru proaspat sau uscat.

Curata dovleacul si taie-l in feliute groase de un centimetru jumatate, doi. Unge o tava cu putin ulei (merge foarte bine si pe hartie de copt), pune bucatile de dovleac (unse cu putin ulei) si coace-le circa 30-40 de minute in cuptorul bine incins la foc moale.

Piseaza usturoriul, adauga o lingura de ulei, sare si vreo doua linguri cu apa. Intinde foaia de pizza (una singura, sau mai multe si mai mici, dupa cum iti place). Unge foile cu sosul de usturoi, aseaza feliile de branza si deasupra feliile coapte de dovleac. Stropeste totul cu putin ulei, imprastie cimbru din belsug si pune o parte din parmezanul ras.

Coace pizza, la foc moale, pentru circa 30 de minute. Imediat ce scoti pizza din cuptor pune deasupra restul de parmezan. Sosul de usturoi ramas amesteca-l cu iaurt gras. Serveste sosul la pizza cu dovleac. O felie are circa 250 de calorii. Evident, astept comentarii!