Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza Margherita este simpla si clasica. Dar este minunata. Ingredientele se gasesc oricand in casa – sos de rosii, branza si verdeturi. Daca ai bunul obicei de a tine in congelator una, doua mingiute de aluat pentru pizza, sa faci o pizza Margherita este o joaca.

  

Pentru patru portii ai nevoie de o minge de aluat, sos de rosii, o lingurita de mustar clasic, dar de buna calitate, piper negru proaspat macinat (este unul din marile secrete), un catel de usturoi, o lingurita de cimbru uscat, busuioc (proaspat sau uscat), o lingurita cu miere sau zahar, doua linguri de ulei, trei-patru mingi de mozzarella si eventual o lingura, doua de parmezan ras.

Piseaza bine usturoiul. Adauga un praf de sare si freaca-l bine pana se face o pasta fina. Adauga ulei si amesteca bine. Pune sosul de rosii, de preferat unul mai gros (sau pasta de tomate). Adauga mustar si pune o lingurita rasa de piper macinat proaspat si mierea sau zaharul. Amesteca bine si cu acest sos unge bine blatul de pizza in strat gros.

Pune feliile de banza si presara deasupra cimbru. Coace pizza Margherita la foc moale, circa 40 de minute. Cand este gata, imediat ce o scoti din cuptor, pune deasupra busuioc si parmezan ras. Lasa pizza Margherita in cuptorul stins, inca doua minute, pentru ca aromele sa se combine, iar parmezanul sa se topeasca. Tot ceea ce mai ai de facut este sa savurezi o pizza Margherita.