Antioxidantii se gasesc in orice celula si protejeaza organismul de distrugerile provocate, la nivel celular, de radicalii liberi. Organismul nostru este capabil sa produca o varietate de antioxidanti, care descompun radicalii liberi, ce se formeaza de-a lungul unui metabolism normal. Din fericire organismul uman poate sa se foloseasca de substantele protective regasite in alimente. Prevention enumera cateva alimente in care se "ascund" antioxidantii. In lista alimentelor care contin antioxidanti isi fac loc cerealele integrale. Studiile arata ca acestea pot reduce riscul de boli cardiovasculare. Mii de antioxidanti se gasesc ai in plante. Fiecare dintre antioxidanti isi are rolul sau in prevenirea cancerului. Cei mai multi antioxidanti se gasesc in fructele si legumele care intens colorate. Astfel surse bune de antioxidanti sunt: prunele, fructele de padure, strugurii, portocalele, strugurii rosii, ciresele, varza creata, sfecla, ardeii grasi rosii, spanacul si brocoli. Studiile arata ca persoanele care servesc noua portii de fructe si legume in fiecare zi sunt mai putin expuse riscului de a face cancer. Te gandesti probabil ca noua portii inseamna prea mult. Iata care sunt: o bucata medie de fruct sau o jumatate de banana, o jumatate de fruct curatat (sau leguma), trei patrimi de ceasca cu fructe sau suc de legume si o patrime de ceasca cu fructe uscate. Ouale sunt si ele o sursa bogata de antioxidanti. Desi contin doar 5% din luteina pe care o contine un sfert de ceasca de spanac, aceasta este absorbita de trei ori mai eficient. Antioxidantii reduc riscul de cancer asa ca respectati un meniu care va asigura necesarul zilnic.