Aceasta este o supa de toamna. Probabil ultima supa de rosii din anul acesta, facuta din ultimele rosii. Supa de rosii coapte este o supa densa, dar fara nici o problema in ceea ce priveste caloriile. Ca sa faci supa de rosii coapte ai nevoie de patru cinci rosii mai mari, sau vreo sase-opt mai marunte, o telina mica, trei catei de usturoi, o ceapa mare, un cartof potrivit, un morcov si o lingura sanatoasa de pasta de tomate groasa. Mai ai nevoie de frunze de telina, patru linguri cu ulei, sare si piper. Daca rosiile sunt mai crude mai adauga si o lingurita cu zahar. Taie rosiile in jumatate sau in patru. Taie telina in bucatele mici, iar usturoiul foarte marunt. Ceapa se taie in bucati mari, morcovul feliute, iar cartoful marunt (cat nuca). Pune toate acestea impreuna, adauga uleiul si amesteca bine. Rastoarna totul intr-o tava care merge la cuptor si coace legumele pentru 30 de minute, la foc mic. In timpul acesta pune un litru de apa pe foc. Cand legumele din cuptor si-au implinit timpul, rastoarna-le in apa care clocoteste. Acopera si fierbe totul circa 15 minute. Adauga si pasta de tomate. Cu un blender transforma totul in crema. Supa trebuie sa fie groasa, pentru ca acesta este farmecul ei, dar daca nu-ti place o poti subtia cu apa, lapte sau cu supa limpede de legume. Pune sare si piper, adauga frunzele de telina si lasa totul sa mai traga un clocot. Serveste supa de rosii coapte cu o lingura de smantana sau iaurt si paine prajita.