Omleta la cuptor cu rosii si masline

Omleta la cuptor cu rosii si masline

Sunt o mare mancatoare de omleta. Simpla sau combinata, cu sau fara legume, cu sau fara ierburi aromate. Imi plac oualele si omleta in mod special. Omleta la cuptor cu rosii si masline este un delicios mod in care te poti rasfata la masa de dimineata, dar nu numai.

 

Ca sa faci omleta la cuptor cu roii si masline ai nevoie de 10 rosii cherry, mici si coapte, o mana buna de masline negre (de preferat fara samburi), o cana cu lapte integral, o lingurita de cimbru uscat, marar proaspat sau seminte de marar, un catel de usturoi, sare si piper, patru oua mari, patru linguri cu varf de faina (daca ai faina integrala, cu atat mai bine), trei linguri de parmezan ras si doua linguri cu ulei. La toate mai adauga, eventul, nucsoara macinta. Daca vrei o varianta picanta adauga la toate acestea fie o lingurita de boia iute, fie un ardei mic si iute tocat marunt.

Intr-un vas adanc, care merge la cuptor, pune maslinele si rosiile cherry. Vasul trebuie bine uns cu ulei. Bate ouale foarte bine, adauga toate ierburile, sare si piper. Pune si nucsoara macinata si, daca vrei, boiaua sau adeiul iute tocat in bucatele foarte, foarte marunte. Adauga usturoiul dat prin razatoate. Amesteca bine totul si pune faina. Dupa ce s-a incorporat bine in ouale batute adauga laptele si amesteca pana rezulta o pasta ca cea pentru clatite (dar ceva mai groasa).

Pune doua linguri de parmezan ras si rastoarna omleta in tava, peste masline si rosii. Presara deasupra cea de a treia lingura de parmezan si coace omleta in cuptorul bine incins, la foc moale pentru 30 de minute.

Serveste omleta calduta cu iaurt sau putina smantana. La aceasta omleta merge de minune o salata verde, cu suc de lamaie proaspat si putin ulei de masline. In loc de rosii poti pune buchetele de conopida sau broccoli sau varza de Bruxelles. Maslinele raman.

Astept comentarii despre omleta la cuptor cu rosii si masline!