Reteta de pui cu sos de portocale trebuie pusa in colectia de retete pentru masa de Craciun. Ca sa o faci ai nevoie de sase pulpe mari de pui, patru linguri de ulei, o ceapa mare, doua portocale, un pahar de vin alb, doua linguri de miere, sare si piper. Ca sa faci pui cu sos de portocale incepe prin a alege un vas potrivit, ceva mai adanc care merge la cuptor. Pune sare si piper pe fiecare bucatica de carne de pui. Intr-o tigaie pune doua linguri de ulei si cand s-a incins bine pune fiecare pulpa de pui pana ce se rumeneste frumos, pe amandoua parile. In celelalte doua linguri de ulei caleste ceapa, pana devine transparenta. Adauga vinul si lasa sa fiarba pana scade la jumatate. Adauga coaja de portocala rasa (fasiute) si sucul de la cele doua portocale. Pune mierea de albine si rastoarna sosul in vasul care merge la cuptor. Pune cu grija pulpele de pui cu fata frumos rumenita in sus, si transfera totul la cuptor pentru 30 de minute. Serveste imediat puiul in sos de portocale, decorat cu felii de portocala.