Cadouri de Mos Nicolae

Cadouri de Mos Nicolae

Cred ca un cadou de Mos Nicolae adevarat trebuie sa fie facut, nu cumparat. Ce cadou de Mos Nicolae poate fi mai bun (si la propiu, si la figurat), daca nu cele facute in casa, cu imaginatie si multa dragoste. Exista cadouri ideale pentru fiecare.

    

Iata cateva idei si tot atatea solutii ideale pentru a pune ceva special in cizmulite in seara aceasta.

Biscuiti de casa. Un cadou de Mos Nicolae ideal sunt dulciurile facute in casa, dar nu orice fel de dulciuri. Perfecte pentru pus in cizmulite sunt biscuitii cu migdale.

Sunt o joaca si o bucurie. Ca sa-i faci ai nevoie de 100 de grame de faina, o lingurita de pudra de scortisoara, o lingurita de pudra de ghimbir, o jumatate de lingurita de nucsoara pudra si o jumatate de lingurita de praf de copt. Adauga un varf de cutit de sare, 50 de grame de zahar (brun daca se poate), o lingura de praf de lapte integral, 75 de grame de unt, bucatele de coaja de portocala din dulceata sau caise confiate, taiate in bucatele fine. Mai ai nevoie de fulgi de migdale pentru decor si forme pentru taiat biscuiti.
 
Prepararea este foarte simpla. Amesteca toate ingredientele uscate, inclusiv coaja de portocala sau caisele. Adauga untul taiat in bucatele si formeaza un aluat. Intinde o foaie si taie, folosind forme speciale ,diferite figurine, sau formeaza un sul si taie felii de circa un centimetru. Decoreaza cu fulgi de migdale. Coace biscuitii intr-o tava unsa cu putin unt, la foc moale, in cuptorul bine incins, circa 20 de minute, pana ce se rumenesc frumos. Scoate biscuitii din tava abia dupa ce s-au racit. Nu-ti mai ramane decat sa ii ambalezi frumos si sa-i pui in ghetute. Mos Nicolae o sa-ti multumeasca pentru ajutor.

Ce zici de un borcan de mustar pregatit in casa dupa o reteta traditionala. Un cadou de Mos Nicolae special pentru un mare gurmand.

Prepararea este foarte usoara, iar rezultatul este cu totul si cu totul special. Ca sa-l faci ai nevoie de 175 de grame de seminte de mustar galbene si tot de 175 de grame de seminte de mustar negre. Le gasesti fie in marile magazine, in raioanele de condimente, fie in magazinele naturiste. Mai ai nevoie de 500 de mililitri de bere nefiltrata, o lingura rasa de sare de mare, o lingurita de boia iute, 175 de mililitri de otet de vin alb, sase linguri cu miere, groasa, o lingurita de pudra de nucsoara.

Pune intr-un vas semintele de mustar galben si negru impreuna cu berea si lasa totul deoparte pentru cateva ore. Pune toate ingredientele intr-un procesor si apoi adauga si semintele de mustar, dupa ce ai scurs berea, in care au stat semintele de mustar, la inmuiat. Amesteca totul cu cateva impulsuri scurte pana ce se omogenizeaza foarte bine. Totul trebuie bine oamestecat chiar daca nu se vor macina toate bobitele de mustar.

Rastoarna continutul in borcane foarte bine spalate si sterlizate in cuptor. Indeasa bine continutul in borcane pentru a elimina toate bulele de aer. Preparat in felul acesta se poate pastra la frigider pentru vreo doua luni.

Gustul si aroma sunt cuceritoare si merg de minune cu carnurile de Craciun si nu numai, scrie bbc food.

Si pentru acest efort Mos Nicolae o sa-ti multumeasca si o sa-i spuna lui Mos Craciun cat de indemanatica esti!