Fursecuri cu fistic

Fursecuri cu fistic

Fara prea multe alte comentari iata cum arata si cum se fac fursecurile cu fistic. O precizare importanta. Preparate in felul acestea fursecurile cu fistic nu contin gluten, astfel ca pot fi consumate si de cei care nu tolereaza acest tip de proteina.

 

Ca sa faci fursecurile cu fistic, fara gluten, ai nevoie de 180 de grame de fistic crud, neprajit si nesarat, 225 de grame de faina de migdale, 125 de grame de zahar, 100 de grame de zahar pudra, 60 de grame de cacao cu 80% grasime si trei galbenusuri de ou.

Din toate aceste ingrediente pot rezulta circa 20-25 de fursecuri cu fistic, fara gluten.

Incepe prin a pregati tava pentru copt. Trebuie unsa cu putina grasime sau tapetata cu o foaie de copt. Piseaza fisticul, pana se marunteste. Intr-un vas amesteca zaharul tos, faina de migdale si pudra de cacao. Adauga arome dupa cum iti place. Poti pune vanilie, esenta de rom sau coaja de portocala. Pune pe rand galbenusurile si amesteca bine.

Aluatul final trebuie sa fie destul de moale, asa ca la nevoie mai poti pune un galbenus de ou. Cu o lingurita formeaza bilute pe care le treci prin fistic, apoi ii le dai forma pe care o vrei. Coace fursecurile in cuptorul incins, la foc mic, pentru 15-20 de minute.

Se fac repede asa ca trebuie sa stai cu ochii pe ele. Scoate fursecurile din tava abia in momentul in care s-au racit. Fursecurile sunt bune exact asa cum atata in momentul in care le scoti din cuptor, dar, daca vrei, le poti pudra din belsug cu zahar pudra.