Dovlecel…pentru subtire mijlocel!

Spaghete de dovlecel

Iarna pe furculita…din colectia prêt-à-manger va prezint o leguma-cameleon, denumita dovleac-spaghetti, pentru ca, dupa coacere, se desface in suvite subtiri, ca niste spaghetti…vegetale, aratoase, gustoase si deloc paste fainoase.

Ingrediente:

Trebuie doua linguri de ulei de masline, 250 de grame de branza slaba, sare de mare si piper proaspat macinat – dupa gust – plus un pahar mare de sos marinara (pe carel il pregatim in timp ce dovleacul este in cuptor).

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, se taie dovleacul-spaghetti in doua si se curata de seminte, se stropeste cu ulei, sare si piper, se inveleste cu folie de aluminiu si se pune la copt pentru 35-40 de minute. Intre timp preparam sosul marinara: 500 de grame de rosii, 3-4 catei de usturoi, busuioc verde tocat marunt, un praf de cimbru, un praf de rozmarin, sare, piper. Se pune usturoiul pisat, se adauga apoi rosiile fara samburi si pielite, tocate marunt, urmeaza celelalte ingrediente, se amesteca bine si se fierbe 30 de minute, avand grija sa se omogenizeze bine. Dovleacul se scoate, se lasa un pic sa se raceasca si se apasa usor cu furculita, pentru a se forma franjurii gen spaghetti. Branza se pune intr-o oala mica, se acopera cu apa si se lasa la foc mediu, pentru omogenizare.

Amestecam in rastimpuri sa nu se prinda, iar cand obtinem un sos de consistenta dorita luam oala de pe foc si turnam sosul peste dieteticele noastre spaghetti de dovlecel. Deasupra ornam cu sosul marinara. S-o savurati sanatosi, voiosi si aratosi!