Salata de ceapa rosie

|Bucatar Maniac |
Salata de ceapa rosie

Ceapa are multe proprietati benefice sanatatii, de aceea este bine sa o includem in alimentatia noastra si in stare cruda, in asa fel incat sa-si pastreze cea mai mare parte a vitaminelor, mineralelor si nutrientilor. O metoda de a o servi cruda este salata de ceapa rosie cu otet balsamic. In combinatie cu alti acizi aromati, cum este lamaia sau otetul balsamic, ceapa isi pierde din iuteala si devine dulce.

   

Ceapa rosie este mai dulce si mai moale decat alte soiuri de ceapa asa ca se preteaza foarte bine pentru salata. Ca sa faci salata de ceapa ai nevoie de o ceapa rosie, doua linguri ceapa mica (baby onion) murata, 50 de grame de branza telemea slaba de vaca o lingura otet balsamic, frunze proaspete de patrunjel,  o lingura ulei de masline extarvirgin, sare si piper dupa gust.

Ceapa rosie se taie rondele care se vor desprinde usor in inele aspectuase si gustoase. Branza se taie cubulete mici, egale. Cele doua ingrediente se amesteca usor. Ceapa murata (baby onion) se scurge de zeama si se adauga in salata. Se stropeste totul cu otet balsamic si ulei de masline. Apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se poate servi perfect alaturi de buruschete sau de ce nu, ca si garnitura langa mancaruri cu carne, pe masa de Craciun.

100 de g de salata de ceapa rosie cu otet balsamic contine: :  41 calorii,  1 g proteine, 3 g lipide si 7 g carbohidrati

Pofta buna!

Distribuie articolul pe: