Panna Cotta light – desertul no guilt

Panna cotta light – cu iaurt si fructe de padure Pentru ca pofta de dulce ma insoteste in unele zile atat de insistent incat oricat m-as stradui nu reusesc sa o ignor, am gasit o solutie care imi ofera alinare, o reteta mai precis pentru un dulce delicios: panna cotta light cu fructe de padure. Adica un fel de jeleu de iaurt si fructe … delicios va spun. Reteta este simpla de tot si nu lasa urma de vinovatie pe solduri sau burtica: Ingrediente: 200 ml iaurt degresat sau semidegresat 100 ml lapte – degresat sau semidegresat 2 foi de gelatina 2 lingurite de miere sau indulcitor natural (stevie – dc sunteti diabetici) 350 gr fructe de padure sau ananas folosesc eu (desi puteti folosi orice alte fructe) Optional puteti adauga nuci, migdale, alune de padure, obligatoriu crude, dar si seminte de in macinate (pentru un boost digestiv) Si acum reteta: Gelatina se lasa la hidratat aproximativ 10 minute in apa rece si apoi se topeste usor la bain-marin sau in cuptorul cu microunde pana devine lichida (atentie, fierberea distruge gelatina). Se lasa deoparte la racit si intre timp amestecam laptele cu mierea/indulcitorul si nucile/migdalele/alunele si semintele. La sfarsit adaugam gelatina usor racita (nu suficienta insa cat sa se inchege) si iaurtul si amestcam foarte bine pana la omogenizare. Umpleti recipientele de servit la 2/3 din capacitate, acoperiti cu folie alimentara si dati la rece pentru cateva ore sau pana la o zi. (La mine rezista cateva ore, suficient cat sa se inchege gelatina … k pofta e mare). Cand compozitia de lapte si iaurt s-a inchegat suficient, ne ocupam de fructe. Puneti deoparte cateva, pe care le vom folosi ulterior pentru decor, iar restul le tinem 5 minute pe foc rapid, amestecand tot timpul, pana aproape se dizolva. Luati de pe foc, asteptati sa se receasca bine, adaugati peste compozitia de lapte si iaurt si dati din nou la frigider pana se raceste. Inainte de servire adaugati restul de fructe sau, dc vreti, bucati de migdale, fulgi de ciocolata (obligatoriu neagra si obligatoriu cu procent maxim de cacao – ca doar suntem la dieta … ahhh, si nu exagerati!) sau fulgi de cocos. Desertul obtinut este delicios va spun si, dc sunteti adeptii hranei raw, puteti sari peste fiertul fructelor … faceti un piure usor de fruct si procedati intocmai ca in reteta originala. Even better, nu? Deci putem sa fim la dieta si sa nu suferim de pofte …. it’s easy and light.