Din pere se pot face deserturi simple si rafinate. In special cu un vin rosu si bun. O dovada: perele fierte in vin rosu. Este o reteta care va impresiona orice musafir, se prepara repede si usor. As putea spune ca se poate adauga si putina frisca, dar e bine sa nu exageram cu caloriile si sa pastram totul cat mai natural posibil. Ingrediente: trei pere, 500 ml vin rosu, doua linguri de zahar (sau dupa gust), doua batoane de scortisoara, 10 cuisoare, coaja de lamaie sau portocala Va trebui sa alegeti pere care nu sunt foarte moi, dar totusi sa fie coapte. Le spalati bine, apoi le curatai usor de coaja, cu atentie sa nu le stricati forma. Codita poate sa ramana pentru ca arata frumos si va fi de efect in prezentarea desertului. Cu un cutit, taiati coaja de portocala sau de lamaie (sunt suficiente 2-3 bucati) in asa fel incat sa evitati partea alba de sub coaja. Puneti perele la fiert, la foc mic in vin. Adaugati zahar dupa gust, batoanele de scortisoara si cuisoarele. Zaharul trebuie adaugat in functie de soiul vinului. Daca vinul este dulce, trebuie mai putin zahar, iar daca este sec, mai mult. De aceea este bine sa gustati. Perele trebuie fierte la foc mic, ca sa se patrunda bine, pana in interior. Le puteti lasa pe foc aproximativ 25 de minute. Se lasa la racit apoi se dau la frigider. Se servesc reci, in cupe sau in farfurii putin adanci, alaturi de frisca, inghetata sau chiar de vinul in care au fiert. 100 de grame de pere fierte in vin contin: 123 calorii, 0,2 g proteine, 0,6 g lipide si 19 g carbohidrati. Pofta buna!