Pasta de sfecla rosie

Pasta de sfecla rosie

Sfeca rosie este unul din alimentele lunii. Se gaseste la discretie in piata si este foarte sanatoasa. Dar, dincolo de salata de sfecla rosie, nu prea avem variante de preparare pentru sfecla. Pasta de sfecla rosie este o solutie delicioasa si foarte usor de preparat.

Ca sa pregatesti pasta de sfecla rosie ai nevoie de 700 de grame de sfecla (pentru un castron obisnuit de pasta de sfecla rosie), doi catei de usturoi, doua linguri de seminte de susan sau seminte de floarea soarelui, crude, trei-patru linguri de iaurt, o lingura de suc de lamaie, o lingura de seminte de chimen, o lingura cu miere, o lingura cu ulei, sare si piper.

Fierbe sfecla in coaja, lasa-o sa se raceasca. Curata si taie sfecla in bucati. Pune intr-un robot de bucatarie sau intr-un blender semintele de susan si iaurtul, mierea si uleiul. Omogenizeaza totul pana rezulta o pasta. Pune sfecla si semintele de chimen. Amesteca totul cu doua-trei impulsuri. Pasta trebuie sa ramana consistenta, nu trebuie lichefiata. Poti strivi sfeca si cu furculita.

Rastoarna totul intr-un vas, adauga sare si piper si usturoiul dat prin razatoare. Daca vrei mai poti pune o lingura de iaurt si gata! Pasta de sfecla rosie este o garnitura perfecta pentru orice fel de legume fierte, sos pentru carnea la gratar. Pasta este delicioasa simpla intinsa pe felii de paine prajita.