Toata lumea stie ca exista alimente sanatoase si alimente nesanatoase. Dintre toate acestea, sapte sunt esentiale. Despre acestea se poate spune ca sunt alimentele cele mai santoase, care nu trebuie sa lipseasca din dieta. Foarte important este ca aceste alimente sanatoase sunt accesibile, se gasesc destul de usor si, nu in ultimul rand, sunt gustoase si, acolo unde este cazul, foarte usor de preparat. Iaurt Rosii Nuci Spanac Ovaz Morcovi Afine In topul celor mai sanatoase alimente este iaurtul. Acest aliment iti intareste sistemul imunitar si te protejeaza impotriva cancerului. Poate fi combinat cu fructe, miere cereale. Conditia este sa-l consumi in fiecare zi. Rosiile contin unul dintre cei mai puternici antioxidanti – licopenul. Acesta este activ si eficient indiferent daca este vorba despre rosiile proaspete sau cele tratate termic. Licopenul reduce riscul de cancer la prostata, plamani, vezica urinara, piele si stomac. Sucul de rosii, pasta de tomate au exact acelasi efect benefic pe care il au rosiile proaspete. Se spune ca cei care mananca patru nuci pe zi, nu vor avea niciodata probleme cardiovasculare. Nucile sunt foarte bogate in omega 3, continand chiar o cantitate mai mare decat somonul. Nucile pot fi consumate in salate, in prajituri sau adaugate la carnea de pui si peste sau mancate ca atare. Spanacul nu este doar o legenda. Spanacul este o sursa importanta de omega 3 si o cale gustoasa prin care te poti proteja de bolile de inima, accidente vasculare cerebral si osteoporoza. In plus, daca consumi spanac poti sa previ problemele sexuale fie ca sunt provocate de stres, fie ca sunt efectele imbatranirii naturala. Ovazul ar trebui decretat cea mai buna cereala. Este foarte eficient in scaderea concentratiei de colesterol din sange, in reglarea nivelului de glucoza. Ovazul previne suferintele cardiovasculare, previne bolile intestinale si ale colonului ca urmare a continutului mare de fibre solubile pe care il contin, dar este si o sursa de vitamine si minerale esentiale. Morcovii sunt cea mai eficienta sursa de vitamina A si carotenoide. In fapt este vorba despre un grup de antioxidanti cu efecte majore in reducerea riscului aparitiei de cancer si boli inflamatoare precum astmul si artrita reumatoida. Morcovii pot fi mancati cruzi, in mancare, dar si in prajituri. Afinele au mai multi antioxidanti decat orice alt fruct. Ele sunt foarte importante in prevenirea cancerului, diabetului si a schimbarilor aduse de imbatranire in privinta memoriei. Afinele contin multa vitamina A si C, acestea ajutand sistemul cardiovascular, scrie foxnews.com. Mananca in fiecare zi aceste alimente sanatoase, pentru a avea un pus de sanatate si multa energie.