Dintre toate sucurile preparate din legume, un pahar de suc de morcovi este, de departe, cea mai buna alegere. Unul din primele alimente, introduse in alimentatia copiilor, sucul de morcovi este un elixir al tineretii si sanatatii. Morcovul proaspat este ingredientul perfect pentru a prepara suc de morcovi. Perioada de iarna este asociata cu lipsa vitaminelor si mineralelor de care organismul are nevoie pentru a functiona la capacitatea maxima. Morcovul este una din legumele pe care o gasim din belsug, in stare proaspata, asa ca sucul de morcovi ne este la indemana. Stiai ca morcovul este considerata leguma preferata a femeilor? Nu rade! Practic nu exista dieta care sa nu includa si morcovi, este util sanatatii si frumusetii tenului, combate senzatia de foame, satisface nevoie de dulce si face minuni pentru sangele tau, purificandu-l, si tinand presiunea arteriala la valori normale. Nu pot sa nu adaug faptul ca un consum constant de morcovi si suc de morcovi te fereste de petele de pe piele si iti asigura un bronz frumos, vara. Sucul de morcovi are capacitatea de a preveni uscarea pielii, fiind foarte util in combaterea afectiunilor de tipul eczemelor si al iritatiilor. Morcovul si sucul de morcovi contine mult potasiu, iar acest mineral este "specializat" in eliminarea toxinelor. Continutul mare de beta-caroten, este foarte usor transformat in vitamina A in ficat, contribuind astfel la o vedere mai buna, la mentinerea mucusului membranelor, prevenirea imbatranirii, cancerului si a boli cronice. Sucul de morcovi este plin de antioxidantii care anuleaza efectle nocive ale expunerii la soare. Morcovi si sucul acestora sunt un remediu eficient pentru diaree, avnd capacitatea de a reface rezervele de fluide si pe cele de calciu, sodiu, potasiu si magneziu. Sucul de morcovi contine si pectina care este recunoascuta pentru capacitatea sa antibacteriana si antiinflamatoare In sucul de morcovi toate aceste ingrediente active sunt in concentratie foarte mare si sunt imediat asimilate de organism. Morcovul contine si vitamina B3, C si E, este bogat in calciu, fier, sodiu si iod. In plus, contine fibre solubile si pectina. Pentru ca este bogat in elemente alcaline, are capacitatea de a purifica si revitaliza sangele. Morcovii si sucul de morcovi ajuta digestia, previn ulcerul gastric si alte afectiuni digestive. In mod special un pahar de suc de morcovi, baut dimineata pe stomacul gol, este un remediu pentru colita, ulcer, colici intestinali si dispepsie, fiind eficient si in caz de constipatie, mai ales in combinatie cu zeama de lamaie si cea de spanac. Prepara suc de morcovi din morcovi proaspeti. Trei, patru morcovi mari sunt suficienti pentru a obtine un pahar de suc. Ideal este sa-l bei dimineata sau la cel putin o ora dupa masa. Asteapta cel putin jumatate de ora inainte de a manca din nou. Sucul de morcovi trebuie consumat imediat dupa ce a fost preparat. Nu se pastreaza. Combinat cu suc de mere, suc de lamaie sau suc de sfecla devine un adevarat medicament scrie suite101. Ideale sunt perioadele de cura cu suc de morcovi, care sa dureze cel putin 15 zile. Doza recomandata: unul, doua pahar de suc de morcovi.