Salata in dieta

Salata in dieta

Salata in dieta este obligatorie pentru mai multe motive. Salata este sanatoasa, este buna la gust, numarul combinatiilor posibile sunt, practic, infinite si, preparata cu putina grija, nu reprezinta nici un fel de problema in ceea ce priveste numarul caloriilor. Salata in dieta mai este necesara si pentru faptul ca, din nou, preparata cu atentie si putina grija in ceea ce priveste ingredientele, este una dintre cele mai simple cai care tin sub control senzatia de foame. Cu alte cuvinte, o salata potrivita tine foamea departe pentru multa vreme.

   

Iata cateva din secretele care fac dintr-o salata oarecare o salata pentru dieta.

Salatele combinate: foloseste mai tipuri de salta, sau frunze verzi si legume. Acestea din urma pot fi folosite fie crude, fie fierte in prealabil. Combinata salata in dieta este varianta ideala pentru perioada de vara, dar si garnitura perfecta alaturi de carne sau branza. Combina frunzele verzi de salata cu spanac. Adauga morcov si telina rasa. Adauga o mana de boabe de porumb fierte, mazare sau fasole fiarta, seminte (o lingura de seminte neprajite la o portie de salata), sau combina varza cu nuci si stafide. Nu uita ca este ideal sa adaugi in salata ceapa cruda, praz sau buchetele de broccoli ori conopida cruda sau fiarta, partial. Adauga pe lista cu ingrediente pentru salata ardeii grasi, dovleceii, varza rosie, andivele, ridichile si evident rosiile.

Salatele cu ou sunt o mancare in sine. Un ou fiert tare are doar 80 de calorii, in plus este o sursa perfecta de proteine si asigura o confortabila senzatie de satietate. Combinat cu salata sau alte frunze verzi este o masa delicioasa si completa.

Salata in dieta poate sa contina si carne de pui (de curcan sau fructe de mare) fiarta sau preparata la gratar. Ceea ce conteaza este cantitatea de carne. O parte carne si trei parti salata (frunze verzi sau legume fierte sau crude), inseamna o masa completa, fara angoase in ceea ce priveste numarul de calorii. 

Esential pentru a pastra regulile unei alimentatii sanatoase si a profita de beneficiile unei salate este dressingul.

Acesta nu trebuie sa contina maioneza sau exces de grasimi. La o portie de salata o lingura de ulei este suficienta. Adauga iaurt degresat, ierburi aromate macinate in blender pentru a da gust, aroma si coloare salatelor. Dovedeste generozitate in cantitatea de boia de ardei iute sau dulce pe care il adaugi in salata. Pune ardei iute tocat marunt, patrunjel sau marar proaspat. Salata in dieta o sa fie mult mai gustoasa si plina de vitamine. In plus, aspectul salatei o sa fie apetisant si o mancare care arata frumoas este o mancare gustoasa. Foloseste suc de lamaie proaspat, otet balsamic de buna calitate. Daca esti dispusa sa incerci combinatii exotice adauga suc de grapefruit sau suc de portocala in salata. Cateva linguri de suc proaspat de citrice fac din salata un regal. Sucul si pasta de tomate sunt o solutie perfecta pentru a prepara dressinguri delicioase. Adauga mustar sau otet basamic si vei avea un sos excelent pentru salata, fara calorii inutile.

Salate din fructe si leguma sunt o varianta delicioasa. Adauga in salatele de radacinoase mere sau bucatele de portocala sau de ananas. Salata de varza merge perfect cu struguri, iar capsunile se potrivesccu salata verde sau cu salata de spanac.

Salate de fructe si si ele solutii sanatoase si gustoase. Practic, poti combina intre ele toate fructele. Ceea ce este esential este cantitatea de fructe pe care o folosesti intr-o portie. Compozitia ideala: o banana, jumatate de mar si jumatate de portocala sau o felie de ananas proaspat, doua linguri de fructe de padure si un mar sau o porocala, o mandarina si un mar. Adauga in salata un kiwi sau o lingura de stafide. Astfel de combinatii sunt un fel de mancare sau o gustare foarte consistenta. Esential si in acest caz este dressingul, scrie cuisineaz.com.

Un truc: prepara un dressing din cateva linguri de ceai de fructe si o lingurita de miere in care poti adauga scortisoara, menta sau vanile. Rezultatul este incantator.

Salata in dieta poate sa devina un stil, dar este si o cale care iti asigura un meniu echilibrat, fara excese calorice, nutritiv si bogat in vitamine si minerale.