Recunosc, imi plac foarte tare cartofii. Si mai ales cei prajiti. Cartofii la cuptor, preparati dupa aceasta reteta autentic greceasca, sunt o alternativa delicioasa si o cale foarte sanatoasa de a manca cartofi. Nu pot sa ratez ocazia de a pleda cauza cartofului, leguma sanatoasa si gustoasa, plina de nutrienti pretiosi. Cu amendamentul ca trebuie pregatit cu cap. Cartofi la cuptor, dupa tipic grecesc, sunt un mod inteligent de a manca cartofi. Ca sa-i faci ai nevoie de un kilogram de cartofi (patru portii), patru linguri de ulei, o cana de supa de legume sau de pui (merge si apa sau o supa preparata din concentrat de legume), o legatura de patrunjel, sare, piper, o lingurita de paprika iute sau dulce, trei catei de usturoi, doua lamai. Ca sa pregatesti cartofii la cuptor, incepe prin ai curata. Taie cartofii in bucatele. Spala-i bine, din nou. Pune cartofii intr-un castron. Stoarce sucul de la lamai si toarna-l pe tot peste cartofi. Daca vrei poti pune si coaja de la o lamaie. Adauga uleiul si mult piper, sare (nu mai mult de o lingurita rasa), verdeata tocata si usturoiul foarte bine maruntit. Aseaza cartofii intr-o tava care merge la cuptor, cu tot cu sos, si adauga supa, incet pentru a nu „spala” cartofii. Presara deasupra paprika si baga tava la cuptor. Acesta trebuie bine incins inainte. Coace cartofii la foc moale pentru 30 de minte si la foc iute urmatoarele 10-15 minute. Serveste cartofii la cuptor fierbinti, simpli sau alaturi de salata.