Mie imi plac pastele. De regula aleg paste din faina integrala, pentru ca sunt mult mai gustoase si, evident, mult mai sanatoase. Foarte bune sunt si pastele din faina de orez, iar pentru aceasta reteta se potrivesc foarte bine. Briose cu paste sunt o reteta ideala pentru micul dejun, dar si o solutie pentru o cina simpla. In plus, plecand de la aceasta reteta poti imagina tot felul de alte combinatii de briose. Ca sa faci 8-10 briose cu paste mari ai nevoie de 150 de grame de paste (merg orice fel de paste, dar spaghetele sau fettucine sau mecisori sunt cele mai bune), patru oua, mirodenii – nucsoara, sare si mult piper, cimbru sau seminte de marar uscate si macinate, verdeata (mararul este cel mai bun), 100 de grame branza (merge feta, dar si branza telemea clasica sau branza noua, dar merge si urda sau cas, dar si parmezan ras). Unge formele de briose. Trebuie unsa fiecare gaoace cu putin unt si tapetata cu un strop de pesmet. Fierbe pastele si cand sunt gata arunca apa si lasa-le sa se raceasca, fara sa le speli. Bate ouale ca pentru omleta. Poti pune si o lingura de lapte sau o lingurita, doua de iaurt. Adauga branza foarte bine maruntita si mirodeniile. Pune si verdeata tocata marunt. Potriveste de sare si pune mult piper. Pune un ghem de paste in gaoacele de briose si apoi umple cu sosul de oua. Pune putina branza deasupra si coacele la foc potrivit, pentru 15-20 minute. Cuptorul trebuie bine incins inainte. Mai poti pune bucatele de ciuperci, calite sau crude, poti face un sos alb, cu parmezan si spanac, sau poti face o omeleta clasica in care sa pui rosii bucatele, ceapa tocata marunt si calita putin inainte, bucatele de broccoli, conopida, praz, piure de spanac dar si morcovi, telina fierte in prealabil, totul legat cu sosul de oua si branza. Poti face briose cu paste si intr-o varianta dulce. Bate ouale cu zahar si adauga branza dulce (urda, cas) si fructe (mere, fructe de padure, pere) sau fructe confiate ori din dulceata. Imaginatie sa ai, pentru ca variante de briose cu paste sunt nenumarate.