Daca ne-am plictisit de supele clasice si ne dorim ceva mai interesant, eu va propun pentru astazi o supa de legume cu arome mediteraneene – supa de legume cu busuioc. Vom folosi busuiocul proaspat. Daca nu aveti, desi se gasesti in aproape orice supermarket, puteti folosi si busuioc uscat. Dar, daca va place aroma, eu va sfatuiesc sa incercati sa il cresteti intr-un ghiveci. Este foarte gustos proaspat si e bine sa il ai intotdeauna la indemana. Ca sa facem supa de legume cu busuioc avem nevoie de: 3-4 rosii, un dovlecel, o ceapa mare, un ardei gras verde, o telina mica, patru morcovi, o mana de mazare boabe, cateva buchetele dintr-o conopida, o legatura de busuioc proaspat, putin ulei de masline, doi litri de apa, sare si piper dupa gust. Dupa cum se vede un adevarat curcubeu! Supa se pregateste foarte usor. Curatam si taiem cubulete toate legumele. Ceapa, morcovii, telina si ardeiul le calim in putin ulei, doar atat cat sa se inmoaie. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Adaugam apa, apoi conopida si mazarea. Le lasam sa fiarba pana incep sa se inmoaie. Spre final adaugam dovlecelul, pentru ca acesta fierbe mult mai repede si la urma de tot, rosiile taiate cubulete. Mai lasati sa fiarba 15-20 de minute, sau pana cand toate legumele sunt moi. Chiar inainte de a inchide focul, adaugati busuioc proaspat taiat, cu generozitate. 100 de g de supa de legume cu busuioc contine: 62,3 calorii, 3,1 g proteine, 3,1 g lipide si 10,3 g carbohidrati Pofta buna!