Aroma de lamaie

Aroma de lamaie

Lamaia este citricul meu preferat. Galbena si acida, imi racoreste zilele toride si imi vindeca gatul.

Fructul ca fructul dar aroma lui…mmm, doar gandul la ea ma face mai energica si mai relaxata. Dulce si fina, aroma de lamaie are un caracter preponderent Yin, ceea ce face ca absorbÅ£ia sa prin caile nazale sa se faca pe neobservate, cu un grad ridicat de relaxare. Din casa mea nu lipseste uleiul volatile de lamaie. In 5 minute simti cum ti se relaxeaza corpul si uiti de grijile cotidiene.

Inapoi la fruct, afla ca lamaia contine un complex de vitamine si minerale cum ar fi: B, C, P, calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu si zinc. Toate acestea il fac sa fie un bun tonic cardiac si nervos remineralizant si antianemic datorita continutului ridicat de vitamine si minerale. Mai mult, lamaia are actiune antiinflamatoare si antiseptica.

Poti folosi cura cu lamaie pentru curatarea tenului. Cura este mai putin aspra si daca stomacul nu suporta zeama, poti doar sa bei in fiecare seara o ceasca de apa calda indulcita in care storci zeama unei lamai.

De altfel iti poti incepe si dimineta cu insoritele lamai. Bea suc de lamaie cu apa calduta  si asa vei stimula sistemul digestiv.

Aroma de lamaie este indicata in afectiunile hepatice, gastrice si pancreatice. De asemenea contribuie la scaderea in greutate si la eliminarea lichidelor in plus din corp. Daca in mod constant este folosit ca terapie, combate foarte eficient si artrita, artroza si guta, mergand pana acolo incat elimina si bolile respiratorii – faringita simpla, bronsita si viroza respiratorie, precum si lipsa poftei de mancare si chiar starile reumatismale cu cativa ani vechime in organism.