Eu cred ca pizza facuta in casa este cel putin la fel de buna ca cea gata preparata sau facuta in restaurante. In plus este cu mult mai sanatoasa pentru ca, evident ai controlul asupra ingredientelor folosite si poti face o varianta de post folosind tofu. In concluzie pizza perfecta este cea facuta in casa. Reteta de mai jos este o dovada. Ca sa o faci ai nevoie de 250-350 mililitri de apa, o lingurita de drojdie uscata, 550 de grame de faina, plus o lingura in plus pentru blatul de lucru, o lingurita de sare, jumatate de lingurita de piper negru, macinat, doua linguri de miere, doua linguri de ulei si inca o lingura in plus pentru topping. Pasta de tomate cea mai buna este cea facuta in casa, si daca nu o ai foloseste rosii uscate conservate in ulei, pe care le transformi in pasta, in blender. Adauga un catel de usturoi, o lingurita de otet balsamic, o lingurita de zahar sau miere, sare si piper, precum si o lingura de mustar. Deasupra poti pune ce vrei tu: ciupreci calite usor, masline, boabe de porumb, bucatele de carne de pui si, evident, branza sau tofu. Blatul se face foarte simplu. Pune apa la incalzit. Disolva drojdia in putina apa calda. Amesteca faina, sarea si piperul. Separat amesteca uleiul si mierea de albine. Adauga in acesta drojdia dizolvata. Pune combinatia in mijlocul gramezii de faina si combina totul din aproape in aproape. Adauga apa, treptat. Este o placere sa lucrezi cu mana. Framanta aluatul bine si lasa-l sa se dospeasca o ora. Intinde blatul folosind putina faina. Pune blatul in tava pentru copt si aseaza ingredientele preferate peste pasta de tomate. Coace pizza perfecta in cuptorul bine incins pentru 30 de minute. Blatul o sa fie moale si crocant, iar pizza perfecta!