Incercam un experiment? Toaca marunt o legatura de patrunjel proaspat si inspira adanc aroma proaspata si inconfundabila. Nu-i asa ca dintr-o data te simti mai bine. Verdeturile de primavara sunt o binefacere si un rasfat pe care il avem la dispozitie si de care, uneori, nu profitam suficient. Mararul, patrunjelul, leusteanul, stevia, leurda si loboda sunt verdeturile de primavara cu efecte miraculoase. Nu vreau sa va povestesc despre mineralele si vitaminele nenumarate, in cantitati uriase pe care le contin toate aceste ierburi. Toate sunt in concentratii mari, toate stimuleaza activitatea metabolismului, energizeaza, detoxifica si te pun pe linia de plutire din interior. Tot la capitolul beneficii trebuie trecute efectele pe care aceste verdeturi de primavara le au asupra pielii si parului. Bogatia de vitamina C si minerale stimuleaza regenerarea stratului de colagen, dau luminozitate pielii si sustin procesele naturale de detoxifiere. Iata cateva idei si solutii, tot atatea cai prin care poti aduce in alimentatia ta cantitati mai mari din toate aceste verdeturi de primavara. Pune marar si patrunjel proaspat in toate salatele, chiar daca reteta originala nu cere explicit acest lucru. Consumat proaspete, in stare naturala, mararul si patrunjelul sunt o adevarata injectie cu vitamine. Prepara salata din stevie si untisor ca pe orice salata din frunze verzi. Adauga suc de lamaie, ulei de masline si nuca pisata. Rezultatul este fabulos. Poti combina o lingura-doua de fulgi de ovaz cu o legatura de stevie tocata, ulei, suc de lamaie (este excelent si cu suc de portocale), si o lingura de iaurt. Este foarte bun si foarte sanatos. Untisorul are o aroma delicata de usturoi. Merge perfect in orice salata verde, in mancarurile cu spanac si se potriveste pus la final in supe si ciorbe de legume, sugereaza WH Foods. Leusteanul si aroma lui puternica este foarte bun in salatele verzi sau in cele de varza, dar merge perfect in toate salatele sau soteurile de legume fierte (fasole verde, fasole boabe, cartofi, morcovi, conopida si broccoli). Afla totul depre patrunjel Leusanul este ideal alaturi de spanac fiert sau crud si se potriveste foarte bine cu telina fiarta coapta sau cu telina rasa in salatele de cruditati. Pune verdeturi de primavara tocate marunt in iaurt. Adauga seminte de in sau de floarea soarelui, un strop de ulei, sare si piper si vei avea o gustare revigoranta, sanatoasa si plina de vitamine. Nu uita de salata de patrunjel, pregatita ca orice salata dar doar din patrunjel proaspat. Gustul usor amarui dispare daca adaugi putin otet balsamic si putina miere. Salata de patrunjel este un puternic detoxifiani si un tonic general al organismului. O cura de salata de patrunjel face cat un tratament cu multivitamine, dar nu are niciun fel de efecte secundare. Afla toate secretele mararului Pregateste mancare de stevie. Spala funzele. Taiate in bucati mari si calite in putin ulei se transforma intr-o delicioasa garnitura, cu gust dulce-acrisor, la alaturi de carne, peste sau branza. Verdeturile de primavara sunt o sursa de sanatate si un rasfat in ceea ce priveste gustul.