Dupa ce ne-am facut de cap cu prea multe mancaruri de Pasti, trebuie sa ne spalam putin pacatele calorice cu o mancare mai usoara si detoxifianta. Va propun o ciorbita de legume cu tarhon, revigorant si proaspat. Ca sa faci ciorba cu legume cu tarhon ai nevoie de: doua legaturi de ceapa verde, doi morcovi, o jumatate de conopida mica, o mana de mazare, o mana de fasole verde 10-15 verze de Bruxelles, un ardei gras, un pastarnac, o telina mica, zeama de la o lamaie, 2-3 crengute de tarhon, frunze de patrunjel, sare si piper dupa gust, un cartof, doua rosii, 2-3 linguri de ulei de masline si 2,5 litri de apa. Lista poate fi completata cu ce legume mai aveti voi prin frigider. Curatam radacinoasele si le taiem cubulete mici. Spalam restul legumelor si le taiem la fel, bucatele. Calim ceapa, ardeiul si radacinoasele in putin ulei si stingem cu apa. Adaugam si restul legumelor si le punem la fiert, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand toate legumele sunt fierte. Condimentam cu sare si piper dupa gust. La final, cu cinci minute de a inchide focul adaugam rosiile taiate cubulete, zeama de lamaie dupa gust, tarhonul si patrunjelul taiate marunt. Servim ciorba de legume cu tarhon cu verdeata proaspata. 100 de grame de ciorba de legume cu tarhon contine: 69 de calorii, 2,7 g proteine, 2,2 g lipide si 11 g carbohidrati.